2015 - GIAS | Vsebina

|||||||||||
email
home
basket
GIA-S d.o.o.GIA-S d.o.o.
Zaporne, varnostne armature
Regulatorji brez pomožne energije
Ogrevanje, prezračevanje, klima
Industrijske in procesne armature
Prenosniki toplote
Cevi, spojke, kompenzatorji
Toplotne postaje
>> Napredno iskanje
search
content_listNovice
Posreduj prijateljem
E-poštni naslov prijatelja:
Vaš e-poštni naslov:
Pošlji
infoPri nas spoštujemo zasebnost! Vpisanih e-poštnih naslovov ne bomo uporabili ali posredovali.

Novi ERV-BR gumi kompenzatorji

Na voljo so novi tipi prirobničnih gumi kompenzatorjev ERV-BR , ki so odpornejši na obrabo. Primerni so za vse vrste vode (brez vsebnosti olj), kot tudi za različne kemikalije. Niso primerni za produkte, ki vsebujejo mineralna olja. Za izjemne obremenitve (materiali z ostrim robom) je priporočljiva uporaba kompenzatorja z notranjo zaščitno cevjo. Na voljo v velikostih DN25 do DN300.

 

Temperatura (odvisno od medija): -50°C do +70°C

Notranjost: BR/NR, brezšivna, odporna proti obrabi

Ojačitev: tkanina iz poliestra

Zunanjost: BR/NR

Oznaka na plašču: modra pika, ERV DN …, PN 16, datum proizvodnje

Prirobnice: cinkane jeklene vrtljive, DIN PN 10/16

 

Več si lahko preberete v priloženi brošuri in v tehničnem listu.

 

Dodatne informacije in izbira ustreznega kompenzatorja je mogoča tudi preko interaktivnega konfiguratorja ERV gumijastih kompenzatorjev .

Novi ERV-BR gumi kompenzatorji
newsotherimagenewsotherimage

Konfigurator/tehnični listi PAL cevi

Na voljo so nove kataloške strani s tehnično dokumentacijo ter konfiguratorjem PAL cevi za kemično industrijo. Kataloške strani vsebujejo vse pomembne tehnične informacije kot tudi slike ustreznih priključnih cevnih spojk. Kataloške strani si lahko prenesete tukaj oz. kontaktirate pooblaščenega prodajalca za tiskano verzijo.

Vse PAL cevi so vključene v konfigurator cevi, ki kupcu omogoča preprosto izbiro želenih karakteristik cevi ter ponuja vse tehnične lastnosti, katere si lahko tudi prenesete v PDF obliki.

Več si lahko preberete v priloženi brošuri.

Konfigurator/tehnični listi PAL cevi
newsotherimagenewsotherimage

Vabilo na sejem ISH

Vabimo vas na sejem ISH, ki bo potekal v Frankfurtu od 10. – 14. marca 2015, kjer bo Samson predstavil širok nabor produktov pod geslom »S Samsonom domov«. Na razstavnem prostoru, B65 v hali 10.2 si boste lahko ogledali najnovejše izdelke za HVAC aplikacije, daljinsko ogrevanje in avtomatizacijo stavb z veliko primeri energetsko učinkovitih aplikacij.


Nekaj produktov, ki bodo predstavljeni na sejmu:

Krmilnik za daljinsko ogrevanje TROVIS 5573 z Mbus vmesnikom

 

Krmilnik za ogrevanje in daljinsko ogrevanje TROVIS 5573 z grafičnim prikazovalnikom z Mbus vmesnikom, na katerega se lahko priklopi tri kalorimetre. Povezava na TROVIS HEATING NETWORK 60 ali XL je možna z RS-485 komunikacijskim vmesnikom.

Nov krmilnik za daljinsko ogrevanje TROVIS 5578 za krmiljenje treh regulacijskih krogov

Nov krmilnik 5578 je osnovan na podlagi krmilnika TROVIS 5573. Ponuja vse opcije kot krmilnik TROVIS 5579 z razliko, da nanj lahko priklopimo tri kalorimetre. Kot standardna oprema je v krmilnik vgrajeno tudi vodilo naprav, ki omogoča, da se krmilniki med seboj povezujejo.

Nova izvedba kombiniranega regulatorja volumskega pretoka tip 2423/2423E, velikosti DN65 do DN100

Kombinirani regulatorji 2423/2423E oz. brez pomožne energije so cenejši in bolj kompaktnih dimenzij. Dimenzije regulatorjev velikosti DN65 in DN80 so v višino zmanjšane za 110 mm, pri DN100 pa za 145 mm. Regulatorji tlačne stopnje PN16 so izdelani iz sive litine, PN25 pa iz nodularne litine. Maksimalni diferenčni tlak je omejen na 10 bar. Razbremenilna membrana je iz EPDM, tesnjenje sedeža pa kovinsko. Regulator se lahko uporablja v aplikacijah, kjer temperatura medija ne presega 150°C za vodo in zrak ter za dušik do 80°C.

Več informacij o produktih si lahko preberete v brošuri .

Vljudno vabljeni!

Vabilo na sejem ISH

Nov kompaktni pnevmatski pogon tip 3379 z regulatorjem položaja 3724

Nov pnevmatski pogon Samson tip 3379 je zasnovan posebej za higienske aplikacije. Skupaj z novim regulatorjem položaja tipa 3724 in preizkušenim membranskim in kotnim ventilom iz Samsona pogon 3379 predstavlja kompaktno, avtomatizirano celovito rešitev z optimalno ujemajočimi komponentami.

Značilnosti:

-       gladke nerjavne površine za preprosto čiščenje,

-       vsi premikajoči deli so nameščeni znotraj ohišja za večjo varnost,

-       vizualni indikator položaja ventila,

-       notranje prezračevanje, ki preprečuje vdor zraka ali vode v napravo.

Regulator položaja 3724

-       tehnološko dokazani regulatorji položaja Samson,

-       prilagojen PID krmilnik za natančnost kontrole,

-       zanesljivo merjenje položaja v pozicionerju preko magnetno-rezistivnega senzorja,

-       intuitivno upravljanje in enostavno posluževanje (tipke in LCD) kot pri uveljavljeni seriji pozicionerjev 3730,

-       avtomatska inicializacija,

-       2 dodatna programska potna kontakta, ki lahko signalizirata tudi območje tik pred in tudi za dosegom določene točke.

Nov kompaktni pnevmatski pogon tip 3379 z regulatorjem položaja 3724
newsotherimagenewsotherimage

Cam-lock spojke EN 14420-7

Cam-lock spojke so razširjene spojke, ki se uporabljajo za hitro priključitev cevovodov. V zadnjih letih so se na trgu pojavljale spojke slabše kvalitete. V podjetju Elaflex so zato predstavili novo kvalitetno linijo Cam lock spojk iz lastne proizvodnje. Spojke »Made by Elaflex« so izdelane v skladu z EN 14420-7 standardom, zanesljive ter varne za uporabo. Imajo ergonomsko oblikovan ročaj za lažje posluževanje. Na voljo so v nerjavni izvedbi, velikosti DN 25, 32 in 50.

Cam-lock spojke EN 14420-7
newsotherimagenewsotherimage

Svet mehatronike 9

V januarski številki Svet mehatronike 9 si lahko preberete o IP tehnologiji, ki predstavlja prihodnost industrijske avtomatizacije. Novo poročilo IHS Technology napoveduje, da bo večino interneta stvari do leta 2025 predstavljala industrijska avtomatizacija in prek internetnega protokola (IP) - naslovljive naprave, ki so pri tem ključnega pomena, saj bodo omogočile, da bo to v industriji do takrat res doseženo. IHS je v poročilu opredelil napravo, povezano z internetom, kot katerokoli napravo (v razponu vse od senzorja do močnega računalniškega sistema), ki se lahko neposredno poveže z internetom in ima edinstven IP naslov. Takšne naprave so „temelj za idejo o internetu stvari,“ je napisano v poročilu. To je pomembna razlika, saj podjetja tvegajo zaostajanje za svojo konkurenco, če se ne bodo odločili za nadgradnjo svoje omrežne infrastrukture, kar bi bilo najboljše za njihovo omrežje – in še bolj pomembno: najboljše za njihovo poslovanje.

Svet mehatronike 9

Svet mehatronike 10

V aprilski izdaji Svet mehatronike 10 si med drugim lahko preberete reportažo s sejma IFAM 2015. IFAM je dogodek, kjer se nam samodejno sproži razmišljanje v smeri: »Kaj bo pa čez deset, dvajset let? Kaj bomo takrat na IFAM-u prikazovali, kaj bomo ljudje takrat sploh potrebovali, kako bomo to dosegli, komu bo vse to namenjeno?«

 

Razvoj že dolgo ne napreduje več linearno s časom ampak je vse bolj podoben krivulji kvadratne funkcije in napovedovati prihodnost v tako dinamičnem okolju ni ravno hvaležno delo! Kljub temu lahko tu in tam najdemo posameznike, ki imajo dovolj znanja, vedenja in izkušenj, da so sposobni na prihodnost gledati kot na celoto, tudi ob upoštevanju medsebojnega vpliva različnih področij, ki se bodo v prihodnosti seveda različno hitro razvijala.

Svet mehatronike 10

Svet mehatronike 11

V septembrski izdaji Svet mehatronike 11 si lahko preberete primere dobre prakse o Industriji 4.0. Izvedba koncepta industrije 4.0 zahteva naložbe, to ni sporno. Kot povračilo dobimo dolgoročne prihranke zaradi večje učinkovitosti. Ti prihranki pa so pogosto na drugi ravni in zato slabše vidni. Upravljanje podjetij trenutno običajno poteka po konceptu stroškovnih mest, kjer opazujemo izključno konkretne stroške na kos ali osebo za vsako četrtletje. To pa ne upošteva skupnih stroškov, kjer so vključeni tudi vsi procesi. Posledica so lahko prav groteskne situacije. Primer: Razvijalec razvije zrelo in v prihodnost usmerjeno tehnologijo, ki pa v nakupnem oddelku ni odobrena zaradi visoke cene za kos. Cenovno ugodnejše sestavne dele je treba za razliko od tega na poti od prevzema blaga do proizvodnje večkrat obdelati ročno, jih zajeti v sistem in prestavljati. Tako nastali procesni stroški hitro požrejo prej dosežene prihranke, pogosto pa jih tudi presežejo, nakupni oddelek pa tega ne more videti. Na ta način se ohranijo dragi ročni procesi, saj navidezno povzročijo manjše stroške kot avtomatizacija. »Tako ni mogoče prihraniti stroškov in uvajati inovacij,« zaključuje Mangler.

Svet mehatronike 11

Svet mehatronike 12

V novembrski izdaji Svet mehatronike 12 si lahko bolj podrobno preberete o Industriji 4.0 in primerih dobre prakse. Industrija 4.0 je postala najbolj priljubljena tema v državi, kjer je podjetje Siemens med vodilnimi na področju avtomatizacije. Navkljub recesiji in manjšemu številu naročil, ki spremlja recesijo, se Nemčija ni predala na področju avtomatizacije. Daleč od tega: država si prizadeva, da bi bila vodilna na področju četrte industrijske revolucije.

 

Izraz Industrie 4.0 je Nemška vizija prihodnosti v proizvodnji, v kateri pametne tovarne uporabljajo informacije in komunikacijske tehnologije zato, da digitalizirajo svoje procese in požanjejo velike koristi v obliki izboljšane kvalitete, nižjih stroškov in višje učinkovitosti. Nemška vlada je vložila 200 milijonov Evrov da bi spodbudila razvoj Industrije 4.0 preko vlade, akademske in poslovne sfere. To je podobno ameriškemu »Industrial Internet « projektu, ki vključuje podjetja, kot so AT&T, General electric in Intel. Nemčija ima svoj industrijo težke kategorije na področju komunikacij in tehnologije, ki vključuje podjetja Deutsche Telecom, SAP in Siemens.

Svet mehatronike 12
E-poštni naslov:

Geslo:
Vstopi
Informacije in pomoč

Potrebujete pomoč pri izbiri?

Povprašajte nas!

© GIA-S d.o.o., Industrijska cesta 5, 1290 Grosuplje | T: +386 1 7865 300 | F: +386 1 7863 568 | E: info@gia.si |

 

Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.