2016 - GIAS | Vsebina

|||||||||||
email
home
basket
GIA-S d.o.o.GIA-S d.o.o.
Zaporne, varnostne armature
Regulatorji brez pomožne energije
Ogrevanje, prezračevanje, klima
Industrijske in procesne armature
Prenosniki toplote
Cevi, spojke, kompenzatorji
Toplotne postaje
>> Napredno iskanje
search
content_listNovice
Posreduj prijateljem
E-poštni naslov prijatelja:
Vaš e-poštni naslov:
Pošlji
infoPri nas spoštujemo zasebnost! Vpisanih e-poštnih naslovov ne bomo uporabili ali posredovali.

ZVA Slimline 2 - Tehnične spremembe

Nove oblike ohišja iztočne pipe ZVA Slimline 2 z zunanjo ojačitvijo integriranega lovilnika dizelskih kapljic. Prednost tega je izboljšan sedež zaščitne prevleke in tulke, ki prikazuje vrsto goriva in dolgotrajno zagotavljanje funkcije lovilnika dizelskih kapljic tudi pri grobi uporabi.  

Zaradi spremenjenega odmičnega položaja so iztočne pipe primerne za kombije in tovornjake, saj pri polnjenju omogočajo optimalno pritrditev večjih točilnih pip.

Več si lahko preberete v priloženi datoteki.

ZVA Slimline 2 - Tehnične spremembe

ZVA 2 – Najčistejše polnjenje z DRIP STOP

Pri točenju goriva se pogosto zgodi, da na točilni pipi ostane dizelsko gorivo. Pri vrnitvi iztočne pipe na mesto za odlaganje se lahko preostanek goriva izteče v točilno cev, kar lahko privede do zamašitve sistema. V izogib temu so na vseh ZVA Slimline 2 iztočnih pipah nameščeni lovilniki dizelskih kapljic (Diesel Drip Catcher)(1). Za najčistejše polnjenje goriva se lahko uporablja tudi DRIP STOP opcija(2). Magnetni ventil v iztočni cevi ustavi dizelske kapljice v sekundi pri pretoku 50 l/min brez znatnega padca tlaka. DRIP STOP vodi do čistejših in varnih polnilnih mest ter izboljšani izkušnji polnjenja.

ZVA 2 – Najčistejše polnjenje z DRIP STOP
newsotherimagenewsotherimage

Nov industrijski regulator TROVIS 6495-2

Digitalni regulator za avtomatizacijo industrijskih in procesnih postrojenj za splošne in zahtevnejše regulacijske naloge. Regulator je primeren za krmiljenje zveznih, on/off ali pulzirajočih končnih kontrolnih elementov, kot so pnevmatski pogoni z i/p regulatorji položaja, motorni pogoni, električni ogrevalni sistemi, hladilne naprave, itd.

 

Lastnosti

 

•      Konfiguriranje s tipkami regulatorja ali preko programske opreme TROVIS-VIEW

•      Standardni regulacijski krogi s trajno shranjenimi nastavitvami funkcijskih blokov

•      Dva regulacijska kroga, posamična ali v kombinaciji

•      Split-range regulacija

•      Nadzor delovanja preko Y ali preko komunikacije (DDC- Backup)

•      Opcijsko vmesniki RS-232/USB in RS-485/USB za SSP in Modbus RTU protokol

 

Regulator TROVIS

6495-2

Postavitev

Regulator za montažo v panel

Sprednji okvir Š x V (mm)

96 x 96

Stopnja zaščite (čelna ploskev)

IP 65

Prikazovalnik

grafika

Tipke

9

Funkcije

Regulacijski krogi

2

P-, PI-, PD-, PID-regulacija

Regulacija fiksne vrednosti in sledilna regulacija

Regulacija razmerja

Kaskadna regulacija

Omejitvena regulacija

Povezava vhodnih veličin

Vhod

Analogni vhodi

4

0(4) do 20 mA

0(2) do 10 V

Uporovno temp. tipalo Pt 100

Uporovno temp. tipalo Pt 1000

Potenciometer

Napajanje merilnega pretvornika

Binarni vhodi

4

Izhod

Analogni izhodi

3

0(4) do 20 mA

0(2) do 10 V

Releji

4

Tranzistorski izhodi

3

2-točkovni, 3-točkovni

2

Mejna vrednost

4

Komunikacija

Vmesnik

infrardeči

USB

1)

RS-232

1)

RS-485

1)

Protokol

SSP (TROVIS-VIEW)

Modbus RTU

1)

Napajalna napetost

85…264 V AC, 50/60 Hz

90…250 V AC, 50/60 Hz

 

24 V AC/DC, 50/60 Hz

Nov industrijski regulator TROVIS 6495-2

Novo v ponudbi: Vexve armature

Vexve Oy je danes eden od vodilnih svetovnih proizvajalec visokokakovostnih ventilov, zasnovanih posebej za najzahtevnejše naloge daljinskega ogrevanja in hlajenja. Vexve Oy proizvaja tudi šioroko paletov ventilov za ogrevalne in hladilne sisteme (HVAC/R), pametne krmilnike za ogrevanje, mešalne ventile in bojlerske polnilne enote, kakor tudi visokokakovostne ventile za naftno industrijo in industrijo plina. Produktne rešitve so zasnovane za največjo dosegljivo raven energijske in stroškovne učinkovitosti v celotnem ogrevalnem ali hladilnem omrežju na do okolja prijazen način - od toplotnih postaj daljinskega ogrevanja in centraliziranih hladilnih postrojenj do črpalnih postaj in individualnih objektov, ter od plinskih tlačno reducirnih postaj do celotnih plinovodnih omrežij. Vexve Oy proizvaja in dobavlja dve znamki visokokakovostnih ventilov: Vexve ® in Naval ® in hidravlične pogone HydroX™, namenjene posebej za sisteme daljinskega ogrevanja in hlajenja.

Novo v ponudbi: Vexve armature

Multifunkcijski komnpaktni odvajalci kondenzata ARI CONA All-in-One

Multifunkcijski kompaktni odvajalci kondenzata CONA® All-in-One so sestavljeni iz odvajalca kondenzata, zapornega ventila, lovilnika nesnage, nepovratnega ventila in izpustnega ventila. Odvajalci kondezata reducirajo potrebno uporabno cevnih priključkov do 80%.

 

Več informacij o izdelku najdete v priloženi brošuri.

 

Multifunkcijski komnpaktni odvajalci kondenzata ARI CONA All-in-One

Varnostni ventili ARI SAFE 901 s SHR mehkim tesnilom

Varnostni ventil ARI SAFE s "SHR" (Steam-/ Hot water-Resistance) mehkim tesnilom je primeren za paro in vročo vodo, ki dosegajo temperature do 200°C. SHR tesnilo zaradi ničnega puščanja omogoča boljšo ekonomičnost in daljšo življenjsko dobo izdelka.

 

Več informacij o izdelku najdete v priloženi brošuri.

Varnostni ventili ARI SAFE 901 s SHR mehkim tesnilom

Vabilo na 18. sejem Energetika 12.-15. april 2016

Vabimo vas na 18. sejem Energetika, ki bo potekal v Celju od 12. do 15. aprila 2016. Mednarodni strokovni sejem ENERGETIKA skupaj s sejmom TEROTECH-VZDRŽEVANJE vsaki dve leti na enem mestu združi ključne predstavnike energetike in industrijskega vzdrževanja širše regije, ki ponudijo odgovore in inovativne razvojne rešitve tako strokovni, kot tudi splošni javnosti.

Na našem razstavnem prostoru si boste lahko ogledali najnovejše izdelke za HVAC aplikacije, daljinsko ogrevanje in avtomatizacijo stavb s primeri energetsko učinkovitih aplikacij.

Sejemske zanimivosti, ki jih ne smete zamuditi :   

► Sreda, 13. april - Dvorana Celjanka :

 

  • 11:00 - 12:30  Rekuperacija odpadne toplote iz procesov (Alfa Laval s partnerji)
  • 13:00 - 15:00  Servis ploščnih prenosnikov toplote in oprema za čiščenje rezervoarjev (Alfa Laval s partnerji)


►   Četrtek, 14. april - Dvorana Celjanka :

 

  • 14:00 - 15:00  Nove rešitve različnih izvedb zapornih elementov na cevni mreži daljinskega ogrevanja in hlajenja (Mr. Petri Tuominen; predavanje bo potekalo v angleškem jeziku)

►   Energofest (zabava in dru ž enje v dvorani E za razstavljalce in obiskovalce), ki bo potekalo vsak dan od 15:00 do 21:00; petek do 18:00 ure.

 

Vljudno vabljeni!

Vabilo na 18. sejem Energetika 12.-15. april 2016

18. sejem Energetika in 17. Terotech-vzdrževanje

V mesecu aprilu smo bili prisotni na 18. sejmu Energetika in Terotech, ki je potekal na Celjskem sejmu. Zahvaljujemo se vsem udeležencem in poslovnim parnterjem za obisk na našem razstavnem prostoru. Z veseljem smo vam predstavili tokratne novosti s področja industrijskih regulacij, sistemov za biomasno daljinsko ogrevanje, energetskih postrojenj ter tehnične in procesne opreme za strojne instalacije.

ZVA Slimline 2 in ZVA Slimline 2 GR točilne pipe z novimi ročkami

ZVA Slimline 2 in ZVA Slimline 2 GR nastavki so od junija dalje dobavljeni z novim ročajem EA 030.1. Ročaj ima izboljšano ergonomijo in se lahko uporablja tako s standardno izvedbo kot tudi z izvedbo z LeverAssist®. Spremenjen ročaj omogoča boljši oprijem. Sestav ima dodano tudi zaskočko. Ročke so popolnoma kompatibilne s starimi iztočnimi pipami in se jih lahko uporablja za servisiranje starih sestavov iztočnih pip.
Več informacij in primer sestava je na voljo v priloženi datoteki.

 

Novi tipi cevi za gorivo Slimline SF in AdBlue

Novi tipi cevi za gorivo Slimline SF in AdBlue
newsotherimagenewsotherimage

Svet mehatronike 13

V januarski številki Svet mehatronike 13 si lahko preberete o najmanjših temperaturnih senzorjih, ki se napaja iz VF valov. Nizozemski raziskovalci so naredili majhen temperaturni senzor, ki se napaja iz VF valov in utegne revolucionarno spremeniti infrastrukturo v pametnih stavbah. Za svoje delovanje senzor ne potrebuje niti baterij ali žic, pač pa samo brezžično omrežje. Z dimenzijami zgolj 2mm v premeru in s težo zrna peska je bil ta senzor opisan kot najmanjši na svetu. Ekipa Tehnološke Univerze v Eindhovnu je v drobceno ohišje stisnila VF anteno, ki sprejema energijo iz bližnjega ustrezno prirejenega brezžične usmerjevalnika. Senzor shrani energijo in ko jo je dovolj se vklopi, izmeri temperaturo in ta podatek pošlje v brezžični usmerjevalnik. Signalu se spreminja frekvenca v odvisnosti od temperature, kar brezžičn usmerjevalnik zazna in ustrezno pretvori v izmerjeno temperaturo. Čeprav ima trenutna verzija doseg samo 2,5 cm raziskovalci verjamejo, da bodo v roku enega leta ta doseg povečali na 1m in kasneje na 5m, kar je njihov cilj. Energetsko učinkovite senzorje bi lahko vgradili v steno pod barvo ali v izravnalno maso brez vpliva na delovanje senzorja.

Svet mehatronike 13

Svet mehatronike 14

V aprilski številki Svet mehatronike 14 si med drugim lahko preberete reportažo s sejma IFAM 2016 ter članek o izdelavi kolesa s tehniko 3D tiska z MIG varjenjem nizozemskih študentov. Futuristično oblikovano kolo, imenovano “Arc Bicycle” ali “kolo iz lokov” je skupina nizozemskih študentov iz Delft tehnološke univerze oblikovala v sodelovanju s startup podjetjem MX3D, ki si želi uspeti na trgu z inovativnim pristopom 3D varjenja kontroliranega z robotsko roko. Tehniko, ki jo že poznajo v avtomobilski industriji, so uporabili tako da z varjenjem robotska roka s postopkom MIG nanaša kovino. Navarjena kovina ima obliko podobno stalagmitu, le da je površina prereza veliko bolj konstantna. Zaradi hitrosti s katero raste je »jekleni stalagmit« neobčutljiv na gravitacijo.

 

Pomembnost tega dosežka ni le v ustvarjenem izdelku, temveč predvsem v uporabljeni tehniki tiskanja. Kolo pa je le dokaz delovanja tehnološkega koncepta uporabljenega pri izdelavi. Uporabljena tehnika se imenuje »Wire and Arc Additive Manufacturing« (WAAM) in omogoča nanašanje in pretaljevanje materiala v obliki žice, podobno kot pri varjenju. Celoten proces vodi standardna industrijska robotska roka, kot se uporablja v masovni proizvodnji. Proces omogoča nanašanje v katerikoli smeri, kjerkoli v prostoru in brez podpor. Potrebno je le začetno točko definirati na neki kovinski plošči sposobni prenašati zamišljeno konstrukcijo. Tako lahko natisnemo veliko večje objekte, kot na hobi napravah, iz kovine. Čeprav prinaša nekatere prednosti v področje 3D tiska, se pojavijo tudi določene omejitve.

Svet mehatronike 14

Svet mehatronike 15

V septembrski številki Svet mehatronike 15 si lahko preberete o konferenci Industrija 4.0, ki je potekala na Bledu. Konferenco je gostila Slovensko-Nemška gospodarska zbornica, samostojno, prostovoljno in nepridobitno združenje pravnih in fizičnih oseb, ki opravljajo pridobitno gospodarsko dejavnost in je del 120 nemških gospodarskih zbornic po svetu. Namen zbornice je pospeševanje gospodarskih odnosov, povezovanje podjetij med državama, zagotavljanje pomoči pri vstopu slovenskih podjetij na nemški trg in obratno. Beseda je tekla o industriji 4.0, s katerim vstopajo tehnologije “interneta stvari” v industrijsko okolje. Za ohranjanje konkurenčnosti morajo podjetja slediti trendom, ki se pojavljajo in nadgrajevati stroje, opremo, skladno s smernicami, ki jih postavljajo vodilni na področju. Nova industrijska doba prinaša spremembo proizvodnih linij, kjer bo vsak izdelek imel prilagojen proizvodnji proces. To bo omogočeno s povezovanjem proizvodnih naprav v sistem proizvodne linije in vključitev te v informacijski sistem tovarne, ki bo povezana v svetovni splet. Tako se bodo individualizirani produkti proizvajali na eni proizvodnji liniji, ki se bo za vsak posamezen produkt prilagodila potrebam izdelka. Vse to bo mogoče preko omrežja in brez fizične interakcije s tovarno, stroji pa bodo omogočali te novitete z integracijo strojne in programske opreme v en paket in povezljivost teh v svetovni splet. S tem bodo podjetja privarčevala na stroških naprav potrebnih za izdelavo novega produkta in hkrati tudi pridobila na fleksibilnosti proizvodnje. Čas od naročila do končanega produkta se bo tako drastično zmanjšal, s tem pa bo tudi odpravljena potreba po skladiščih za končne izdelke.

Svet mehatronike 15

Trojno ekscentrična zaporna loputa ZETRIX

Trojno ekscentrična zaporna loputa ZETRIX je namenjena aplikacijam v zahtevnih pogojih.   Na voljo je nova lug izvedba lopute do velikosti DN 600 ter izvedba z dvojno prirobnico do velikosti DN1200.

 

·          Izvedba z ročnim, električnim, pnevmatskim oz. hidravličnim pogonom

·          Dvojna prirobnica skladno z EN 1092, ASME 16.5

·          Zgornja prirobnica skladno z ISO 5211

·          Optimizirana karakteristika dopušča izklop in regulacijo

·          »Pametni« tesnilni obroč – samoprilagodljiv

·          Elastičen, nerjavni/grafitni tesnilni obroč

·          Stelitiran sedež (stelit no. 21)

·          Kovinsko tesnjenje, stopnja puščanja (lekaže) A skladno z EN 12266-1

 

Tehnični podatki

 

Velikost: DN80-1200

Nazivni tlak: PN10-40, Class 150, Class 300

Temperatura: -60°C do +427°C

Vgradna dolžina: DIN EN 558-1 vrstica 13, ISO 5752 vrstica 13, API 609 kat. B

Material ohišja: 1.0619+N, 1.4407, SA216 Grade WCB, SA351 Grade CF8M

 

 

Dodatne informacije so na voljo v priloženi brošuri ter tehničnem listu.

Trojno ekscentrična zaporna loputa ZETRIX

STEVI Vario – Prilagodljiv regulacijski ventil

Nova izvedba regulacijskega ventila STEVI Vario je oblikovan za prilagoditev pogonu in je izjemno fleksibilen zaradi zamenljivega droga. Regulacijski ventil je natančen in vzdržljiv, saj preprečuje vibracije tudi pri visokem diferenčnem tlaku. Prednost tega ventila predstavlja tudi podaljšana življenjska doba.

 

·    Dolga življenjska doba: tesnila vretena PTFE V-ring in EPDM oplaščenje  omogočata daljšo življenjsko dobo in podaljšano servisno dobo

·     Optimalno posluževanje: premičen zgornji del (360°C)

·    Fleksibilen: zamenljiv, variabilen drog (vsaj 4 Kvs vrednosti kot tudi različne karakteristike pretoka in izvedbe stožca)

·     Natančen in vzdržljiv: preprečuje vibracije pri visokem diferenčnem tlaku

·     Enostavno posluževanje

·    Ekonomičen: zelo majhna poraba zraka (manjši pnevmatski pogoni po povpraševanju)

 

Tehnični podatki

 

Izvedba stožca: Paraboličen / perforiran stožec

Nazivni premer: DN15-100

Nazivni tlak: PN16-40

Pogoni: Elektromotorni oz. pnevmatski

Material ohišja: EN-JL1040, EN-JS1049, 1.0619+N, 1.4408

Ustrezni mediji: topla voda, slana voda, para, plin, hladilna tekočina

 

Dodatne informacije so na voljo v priloženi brošuri.

STEVI Vario – Prilagodljiv regulacijski ventil

Gumijasti kompenzator tip ERV-D

Tip ERV-D je po meri izdelan fleksibilen gumijasti kompenzator s FF gumiranimi prirobnicami, ki zagotavljajo tesnjenje prirobničnih povezav brez namestitve dodatnih tesnil. Kompenzator je na voljo v velikostih DN200 do DN 4200. Posebna izvedba kompenzatorja omogoča naročnikom izbiro vgradne dolžine med 150 in 500 mm. Kompenzator ima standardne prirobnice izdelane iz galvaniziranega jekla DIN PN 10. Na voljo so tudi druge dimenzije prirobnic. Podporne prirobnice so izdelane z ali brez obroča, ki omogoča boljšo stabilnost, odvisno od delovnega tlaka. Izvedba tipa ERV-D ima nameščen meh z enojnim valom, medtem ko ima tip ERV-D-2 nameščen meh z dvojnim valom, kar omogoča večjo kompenzacijo. Gumijasti kompenzator tip ERV-D je izdelan skladno z Direktivo o tlačni opremi 2014/68/EU. Namenjen je za uporabo v elektrarnah, kemični industriji, plinskih in vodnih distribucijskih omrežjih, itd. Tip ERV-D absorbira statična in dinamična gibanja, reducira vibracije in šume ter kompenzira netočnost vgradnje in izdelave sistema v vodoravni, lateralni in kotni smeri. Dodatne informacije so na voljo v priloženem tehničnem listu.

 

Gumijasti kompenzator tip ERV-D
E-poštni naslov:

Geslo:
Vstopi
Informacije in pomoč

Potrebujete pomoč pri izbiri?

Povprašajte nas!

© GIA-S d.o.o., Industrijska cesta 5, 1290 Grosuplje | T: +386 1 7865 300 | F: +386 1 7863 568 | E: info@gia.si |

 

Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.