Novice - GIAS | Vsebina

|||||||||||
email
home
basket
GIA-S d.o.o.GIA-S d.o.o.
Zaporne, varnostne armature
Regulatorji brez pomožne energije
Ogrevanje, prezračevanje, klima
Industrijske in procesne armature
Prenosniki toplote
Cevi, spojke, kompenzatorji
Toplotne postaje
>> Napredno iskanje
search
content_listNovice
Posreduj prijateljem
E-poštni naslov prijatelja:
Vaš e-poštni naslov:
Pošlji
infoPri nas spoštujemo zasebnost! Vpisanih e-poštnih naslovov ne bomo uporabili ali posredovali.

Nov katalog SED Flow Control - Koviski membranski ventili za industrijske aplikacije

SED Flow Control predstavlja nov katalog za koviske membranske ventile za industrijske aplikacije
Nov katalog (EN) obsega inovativno paleto kovinskih membranskih ventilov za rokovanje s tekočinami v kemičnih in industrijskih aplikacijah.
Nov katalog SED Flow Control - Koviski membranski ventili za industrijske aplikacije

Nov elektromotorni zasučni pogon z varnostno funkcijo End Armaturen

End Armaturen ima v svoji bogati paleti izdelov sedaj tudi nov elektromotorni zasučni pogon z varnostno funkcijo. Pogon je posebej zasnovan za 90 ° rotacije in namenjen montaži na krogelne ventile in zaporne lopute. Varnostna funkcija je izvedena s pomočjo vzmeti in elektro / mehanske sklopke, ki ob izpadu napetosti pogon postavi v zaprto lego.
Nov elektromotorni zasučni pogon z varnostno funkcijo End Armaturen

Delovni koledar GIA-S 2017

Kolektivni dopust GIA-S 2017:
31.07.2017 do 15.08.2017
30.10.2017 do 03.11.2017
Delovni koledar GIA-S 2017

Ukinitev proizvodnje artikla Elaflex ESB16

Vrtljiva pretržna spojka z zglobom Elaflex ESB 16 je bila vrsto let edina rešitev za lahkotnejše upravljanje s trdimi in togimi točilnimi cevni s kovinsko ojačitvijo. Skozi leta se je industrija spremenila in omogočila izdelavo precej bolj giblivih cevi , kot npr. Slimline 16. Z uporabo teh cevi se je zmanjšalo tudi povpraševanje in potreba po spojki z zglobom ESB16.

Zaradi tega so se v podjetju Elaflex odločili, da ukinejo proizvodnjo te spojke do konca tega leta (2017).
Naročila te spojke so mogoča še do 1.8.2017!
Ukinitev proizvodnje artikla Elaflex ESB16
newsotherimagenewsotherimage

IBC reducirni priključki

Elaflex od sedaj naprej ponuja tudi rešitev za aplikacije z IBC posodami.

Ženski reducirni kos iz RS S60 x 2 "SS  na G 2" moški (ISO 228) za priključitev sistemov hitrega spenjanja (kot so "TW", "Camlock" ali "DDC" sklopke)

in

Cevna spojka po EN 14420-5 MC 38-S60 SS (s Spannloc objemkami) ali MX 38-S60 SS (s spanfix objemkami) za neposredno povezavo sklopa cevi z IBC rezervoarji.

Materiali:
Ohišje:nerjavno jeklo 1.4408 (AISI 316)
Tesnilo: CSM Hypalon (črna)
IBC reducirni priključki
newsotherimagenewsotherimagenewsotherimagenewsotherimage

Oznake pogonskih goriv po EN 16942 za iztočne pipe ZVA in ZVG 2

Z direktivo 2014/94 / EU je Evropska unija sklenila, da bo potrebno iztočno pipo označiti z nalepkami za gorivo, da bi zagotovili jasne informacije o tem, katera goriva so primerna za posamezno vozilo. Za izvajanje direktive je bil vzpostavljen standard EN 16942: 2016.
Do jeseni 2018 je potrebno vse bencinske servise opremiti z novo oznako stopnje goriva:

Za iztočne pipe ZVA so na voljo nove oznake "EK FGI" za enostavno pritrditev na obstoječe pipe.      Prenos: Elaflex Information 3.17 E
Za iztočne pipe ZVG 2 za LPG pa oznake "EA 866". Prenos: Elaflex Informacije 4.17 E
Oznake pogonskih goriv po EN 16942 za iztočne pipe ZVA in ZVG 2

Robustna meritev poti brez obrabe, nova generacija pozicionerjev

Danes se v pozicionerjih (regulatorjih položaja) uporabljajo različni sistemi za merjenje poti. Le nekaj od teh jih izpolnjuje visoke zahteve glede na odpornost proti obrabi robustnost in enostavnost montaže.

Samson pri pozicionerjih počasi opušča mehanski sistem meritve poti, saj imajo takšni sistemi poleg zelo dobrih lastnosti tudi kakšno pomanjkljivost, kot je npr. obraba. Samson je tako razvil in trenutno že uporablja princip brezkontaktne meritve z AMR senzorji, ki so brezkontaktni in tako brez obrabe ter so kljub temu natančni in robustni. Sistem je bil prvič predstavljen in uporabljen na tipu pozicionerja 3725. Zaradi pozitivnih izkušenj s tipom 3725 bo zaščiten brezkontaktni AMR senzor na voljo tudi v vseh prihodnjih generacijah pozicionerjev SAMSON.

Priloga: Brošura o možnostih in principih meritev in o prednostih, ki jih ponuja Samsonov sistem meritve. Brošura je zaenkrat samo v nemškem jeziku.
 
Robustna meritev poti brez obrabe, nova generacija pozicionerjev
newsotherimagenewsotherimage

SAMSON SED: SAMSON AG je prevzel SED Flow Control

SAMSON SED

Od 7. septembra 2017 spada specialist v izdelavi ventilov SED Flow Control GmbH iz Bad Rappenau-a v SAMSON koncern. SAMSON s to potezo razširja svoj portfelj izdelkov z dodajanjem ventilov za farmacevtske, biotehnološke in  prehrambene trge.

"Z akvizicijo SED-a, bomo svoj vodilni položaj na področju farmacevtske in biotehnologije dodatno podkrepili in tudi tukaj vztrajno nadaljevali z digitalizacijo in avtomatizacijo procesov z inteligentno in omreženo ventilsko tehnologijo SAMSON"
je dejal predsednik uprave Samson AG: Herr Andreas Widl.

S 100 visoko usposobljenimi zaposlenimi, SED razvija in izdeluje membranske ventile iz kovine za aseptične aplikacije, kot tudi membranske in poševno sedežne ventile iz kovine in umetne mase za uporabo v industriji. Poleg tega ima SED v svojem programu tudi krmilnike položaja - pozicionerje, elektromagnetne ventile, dajalnike signalov in merilnike pretoka (rotametre).

Izven Nemčije je imel SAMSON SED že do sedaj nekaj lastnih prodajnih, storitvenih, servisnih in skladiščih kapacitet, kot npr. v ZDA. Prodajna partnerstva pa so obstajala praktično vseh drugih državah. Zaradi prevzema, SAMSON SED sedaj razpolaga s svetovno prodajno in storitveno mrežo!
Med pomembnejše stranke SAMSON SED-a spadajo vodilni proizvajalci, kot npr.: Bayer, Roche, Merck Beiersdorf (Nivea), Novartis, Pfizer, Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Colgate, GEA in Bosch.

Prednost pred konkurenco in dodano vrednost za uporabnika predstavljajo inovativne rešitve kot npr. edinstven membranski sedež brez "mrtvih" prostorov, kompaktne in fleksibilne konstrukcije ventilov, individualne rešitve, dolgotrajna obremenitev pri zahtevnih procesnih pogojih, spoštovanja svetovnih higienskih standardov in zahtev glede sterilnosti kot tudi preprostost čiščenja procesa.

Kot dolgoletni zastopnik in predstavnik obeh podjetij, tako Samson AG kot SED Flow Control na slovenskem tržišču smo ponosni in se veselimo novega hčerinskega podjetja SAMSON SED v družini podjetij koncerna Samson AG.

V prilogi si lahko ogledate brošuro artiklov za prehrambeno, farmacevtsko in biofarmacevtsko industrijo ter uradno tiskovno poročilo.

SAMSON SED: SAMSON AG je prevzel SED Flow Control

Pozicioner Samson TROVIS 3793

Pozicionerji Samson TROVIS bazirajoči na preizkušenih in v praksi uveljavljenih prigradnih delih, ki jih odlikuje modularna zasnova.

Z zamenjavo in dogradnjo pnevmatskih modulov lahko dosežemo zelo velike kapacitete pretokov zraka ter variabilne izhodne veličine kot npr.dvostransko delujoče krmiljenje. Opcijske dodatne funkcije z modularno zasnovo, kot so npr.: končna stikala, dajalniko položaja, binarni vhodi in izhodi, je mogoče enostavno tudi naknadno dograditi na že vgrajen ventil, ki je že v uporabi. Tako so artikli maksimalno prilagodnjivi na želje kupcev in morebitne kasnejše spremembe in zahteve glede regulacije procesov.

Obsežne diagnostične funkcije, komuniciranje preko HART protokola, uporabniško udobje z večjezičnim prikazom besedila in zaščitenim brezkontaktnim upravljanjem so funkcije, ki odlikujejo pozicioner kot high-end napravo najvišjega razreda funkcionalnosti in kakovosti.

Karakteristike in možnosti uporabe:
- TROVIS 3793 za uporabo na regulacijskih ventilih
- TROVIS SAFE 3793 za uporabo z varnostno usmerjenimi On/Off armaturami
- Prigradnja je mogoča tako na linearne, kot tudi zasučne pogone
- Vrsta zaščite: lastno varen oz. obratovanje brez iskrenja
- HART komunikacija
- Opcijski moduli z binarnimi kontakti (NAMUR ali PLC), končna stikala (induktivna ali mehanska), prisilno odzračevanje, binarni vhod ali analogni dajalnik pozicije

Posebne karakteristike:
- Velike kapacitete pretokov zraka so izvedljive brez prigradnje dodatnih modulov
- Prikazovalnik z izpisom statusa NE-107 in prikazom morebitnih napak v delovanju direktno na samem pozicionerju
- Meritev poti je izvedena brezkontaktno in tako pozicioner ni podvržen obrabi
- Integrirana je funkcija diagnoze
 
Pozicioner Samson TROVIS 3793
E-poštni naslov:

Geslo:
Vstopi
Informacije in pomoč

Potrebujete pomoč pri izbiri?

Povprašajte nas!

© GIA-S d.o.o., Industrijska cesta 5, 1290 Grosuplje | T: +386 1 7865 300 | F: +386 1 7863 568 | E: info@gia.si |

 

Računalniška izvedba BuyITC d.o.o.