"Energije je potrebno usmerjati, če želimo da imajo smiselen učinek." SAMSON, 1920

Samson sistemi, ventili
"Energije je potrebno usmerjati, če želimo da imajo smiselen učinek." SAMSON, 1920
 

Po več kot 100 letih ta izjava skoraj ni izgubila svoje aktualnosti. Nasprotno: pod energijami ne upoštevajmo samo fizičnega pretoka medijev vseh vrst skozi SAMSON ventile, temveč tudi učinkovit pretok materialov in delov vzdolž toka vrednosti v proizvodnji; pretok znanja vzdolž življenjskega cikla izdelka in zadnje vendar nenazadnje navdušenje in ustvarjalnost. Prispevki vseh zaposlenih v družbi SAMSON razkrivajo celotno razsežnost te izjave iz leta 1920.

Izjemno družinsko podjetje praznuje v letu 2022 svojo 115. obletnico. Vse se je začelo leta 1907 s temeljnim izumom prvega termostatskega ventila. Nato so/smo izkusili vse izzive rasti v mednarodno industrijsko podjetje. Danes Samon zaposluje 4500 ljudi v več kot 40 državah in na 18 proizvodnih mestih. Že od samega začetka Samson gradi ventile in sisteme, jih popravlja na terenu in v lastnih delavnicah, danes pa svojim strankam omogoča procesno inteligenco, ki temelji na podatkih. Mlade usposablja in jih navdušuje za ustvarjanje industrijske vrednosti. Mladim beguncem daje popolnoma nove perspektive. Samson tudi vlaga v start-upe ali jim pusti, da nas navdihujejo pri tehnoloških partnerstvih. Prevzema ekonomsko in družbeno odgovornost, ker ima pri tem podporo treh organov družbe – skupščine, nadzornega sveta in poslovodnega odbora.

Samson se vidi kot snovalec procesne industrije prihodnosti, izumitel novih generacij ventilov, protagonist zelenega vodika, zanesljiv partner in odgovorni mednarodni delodajalec. SAMSON misli in deluje dolgoročno, po pravilih, dostojno in hkrati skrbi za prioritete sedanjosti in izzive prihodnosti.

Zahvaljujejo se vsem zaposlenim, delničarjem, partnerjem in prijateljem družbe SAMSON, ki ste jih spremljali in podpirali na 115-letni poti. Prihodnost se lahko začne.
 

Preberite tudi