Mednarodna konferenca daljinske energetike 2011

Tudi letos se je podjetje GIA s programom podjetja SAMSON predstavljalo na konferenci Slovenskega društva za daljinsko ogrevanje.


Tudi letos se je podjetje GIA s programom podjetja SAMSON predstavljalo na konferenci Slovenskega društva za daljinsko ogrevanje (SDDE), ki je potekalo od 20. do 22. marca v Portorožu. Glavna tema tokratne konference je bila uporaba obnovljivih virov energije v sistemih daljinskega ogrevanja (biomasa), obnova in optimizacija obstoječih sistemov daljinskega ogrevanja, sočasna proizvodnja elektrike in toplote (kogeneracija) ter pretočna priprava sanitarne vode v sistemih daljinskega ogrevanja.

Na navedeni konferenci smo predstavili brošuro
sistema daljinskega ogrevanja na lesno biomaso
v Ribnici, katerega investitor je bil Petrol.

Na navedeni konferenci smo predstavili brošuro sistema daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Ribnici, katerega investitor je bil Petrol. V sklopu DOLB Ribnica smo dobavljali toplotne postaje s Samsonovimi ventili in krmilniki 5576 za regulacijo toplotne postaje v odvisnosti od zunanje temperature s priklopom na SCADA sistem ter elemente za izgradnjo komunikacijskega SCADA sistema. V sklopu kotlovnice pa smo dobavljali tripotne regulacijske ventile z elektromotornim pogonom za zaščito kotla pred nizkimi temperaturami povratka. Poleg navedenega pa smo predstavili tudi nove krmilnike za solarne sisteme (SOL 3-7) in krmilnike za toplotne črpalke (WPR 3), ter električne regulacijske pogone z vgrajenim krmilnikom za ogrevanje (tip 5757-7) in za pretočno pripravo sanitarne vode (tip 5757).

Preberite tudi