Advanced Physical Layer (APL):


Ethernet na terenu: Advanced Physical Layer (APL)

Tehnologija Ethernet APL revolucionira možnosti prenosa podatkov v procesni industriji, saj je prvič mogoče neposredno komunicirati na terenu s hitrostjo do 10 Mbit/s in homogenim protokolom. Fizični nivo omogoča napajanje vzporedno s komunikacijo preko običajne dvožične povezovalne tehnologije in je primeren za uporabo v lastnovarnih Ex območjih.
 

Pojav novega komunikacijskega standarda

Od ustanovitve konzorcija APL leta 2018 je SAMSON uradni industrijski partner in kot tak dejaven pri tehničnem oblikovanju in ustreznih odborih. Prvič v zgodovini procesne industrije so se udeležile vse glavne organizacije za standardizacijo - FieldComm Group, OPC Foundation, ODVA in PI (PROFIBUS & PROFINET International) - kot tudi dvanajst znanih proizvajalcev krmilnih sistemov in infrastrukturne tehnologije ter  terenskih naprav. Že leta 2016 je SAMSON na Valve Worldu predstavil prvi demonstrator APL, ki se še danes uporablja v DIGITALNEM LABORATORIJU INOVACIJSKEGA CENTRA ROLF SANDVOSS v Frankfurtu za namene demonstracij in testiranj. Uradna predstavitev tehnologije Ethernet-APL je potekala leta 2021 kot del virtualnega ACHEMA Pulse

APL časovnica
  • 2016: Prvi demonstrator APL za predstavitev tehnologije na Valve World
  • 2018: Ustanovitev konzorcija APL
  • 2019: Uradna izdaja specifikacije APL
  • 2020: Razpoložljivost prvih komponent APL
  • 2021: Lansiranje nove tehnologije na virtualnem ACHEMA Pulse

Tehnologija

Tehnologija Ethernet APL definira fizično plast prenosa, ki omogoča homogeno ethernetno komunikacijo neposredno na ravni mesta vgradnje vse do območij, varnih pred eksplozijami (Ex). Uporabite lahko vrsto kabla, ki je znana iz tehnologije fieldbus v skladu z IEC 61158-2, tip A. Dvožična povezovalna tehnologija je primerna za lastnovarna območja, je zaščitena pred zamenjavo polaritete in omogoča komunikacijo pri 10 Mbit/s ter napajanje preko istega kabla. Ethernet-APL omogoča uporabo vseh običajnih protokolov, ki temeljijo na ethernetu, kot so EtherNet/IP™, HART-IP™, OPC UA in PROFINET®, kar je jasno razvidno iz sodelovanja vseh štirih glavnih organizacij za standardizacijo (FCG, ODVA, OPCF). , PI). Velika prednost »Ethernet na teren(Ethernet to the field)« je homogena, dosledna uporaba protokolov, tako da v sistemski infrastrukturi ni potrebe po pretvornikih protokolov. Arhitekture se tako lahko izvajajo vitkejše.


 
Naš pozicioner s podporo APL TROVIS 3797
 
Pozicioner TROVIS 3797 s komunikacijo PROFINET® je prvi SAMSON-ov pozicioner, ki podpira novo tehnologijo Ethernet APL. Osnova naprave je vrhunska platforma serije 379X. Visoka zmogljivost pretoka zraka je modularno razširljiva in se lahko uporablja za pogone z enojnim in dvojnim delovanjem. Preizkušena in popolnoma integrirana diagnostika ventilov se lahko nadgradi na najvišjo raven s senzorji tlaka in zagotavlja zanesljivo in varno delovanje.

 
 
Primerjava tehnologij
 

Primerjava tehnologij
 


 

 

Preberite tudi