Zaupa nam tudi vodilni proizvajalec kopalniške opreme

S ponosom vam predstavljamo rešitev, ki smo jo uspešno implementirali v industrijski energetiki pri podjetju ki je vodilni proizvajalec kopalniške opreme v Sloveniji in tudi širši regiji. Pri tem projektu smo uspešno reševali izzive vzdrževanja tlaka in kompenzacije termičnih raztezkov v njihovem ogrevalnem sistemu, ki obratuje z vročo vodo, pri visokih temperaturah in različnih tlakih.

Po temeljiti analizi potreb in zahtev stranke, opravljeni med ogledom objekta, smo skupaj s partnerjem definirali tehnično rešitev in kasneje uspešno vgradili in zagnali multifunkcijsko napravo Giaflex Preso-mat DUO NOVA 5/70-4000. Ta napredna naprava združuje več funkcij, med drugim vzdrževanje tlaka, kompenzacijo termičnih raztezkov in avtomatsko dopolnjevanje sistema.

Pomembne prednosti naše rešitve vključujejo dvojno črpalko za dodatno varnost in učinkovito vzdrževanje tlaka in zagotavljanje stabilnosti sistema in ekspanzijsko posodo velikosti 4000 litrov za optimalno kompenzacijo termičnih raztezkov. Naprava deluje pri maksimalnem dopustnem obratovalnem tlaku 10 bar in maksimalnem tlaku v sistemu 4,8 bar, z nizko porabo električne energije (1,7 kW) in visoko stopnjo zaščite (IP54) zagotavlja varno in učinkovito delovanje v različnih pogojih. Zaradi neprekinjene proizvodnje je zelo pomembno, da naprava omogoča zanesljivo in predvsem nemoteno delovanje glavne kotlovnice.

Multifunkcijska naprava je bila uspešno nameščena v pritličju kotlovnice, kjer zagotavlja stabilnost in zanesljivost ogrevalnega sistema. Z veseljem lahko rečemo, da je stranka zadovoljna z doseženimi rezultati, saj smo uspeli optimizirati delovanje njihovega sistema ter zagotoviti zanesljivo in učinkovito delovanje v zahtevnih pogojih.

Zahvaljujemo se podjetju Kolpa d.o.o. za zaupanje, priložnost da smo lahko sodelovali pri tako pomembni nalogi in tudi razumevanje ob nenačrtovani zamudi. V prihodnosti smo vedno na voljo za nadaljnje svetovanje in podporo pri optimizaciji vaših sistemov.

Preberite tudi